תיקון בקע מפשעתי חד או דו צדדי בלפרסקופיה

מהו בקע מפשעתי?

בקע מפשעתי (שנקרא גם הרניה או שבר או קילה) הוא התרחבות דמוית שק של חלל הבטן באזור המפשעות. בקע מפשעתי עלול להווצר כתוצאה של החלשות אזורית של דופן הבטן באזור המפשעות מכל סיבה שהיא, פגם מולד, ניתוח בטן קודם שאינו נרפא  טוב, וכולי .ישנם מקרים בהם יש בקעים בשני הצדדים .

כל גבר נמצא בקבוצת סיכון לפתח בקע מפשעתי. בקע מפשעתי זה דבר מאוד נפוץ אצל גברים ולמעשה שליש מהגברים עלולים לסבול מזה במהלך החיים. כדאי לדעת שלהופעת בקע אין קשר לביצוע מאמץ או לספורט, אלא אם המאמץ גורם להופעת סימנים של בקע קיים.

בקע מפשעתי תסמינים

בליטה במפשעה או בדופן הבטן שמלווה לפעמים בכאבים,יש מצבים שבהם הכאבים חזקים.

במצבים בהם יש כאבים והכירורג מחליט שאין ברירה וחייבים ניתוח תיקון, חובה לבצע את הניתוח, אם הניתוח לא יבוצע אז עלולים להופיע חסימה פנימית או בקע כלוא. אלה שתי תופעות מסוכנות.

איך מתבצע אבחון בקע מפשעתי

הרופא ממשש את האזור במנוחה או במאמץ.

אם יש צורך בהשלמת הבדיקה – מבצעים אולטרסאונד.

 

שיטות הטיפול המקובלות כיום:

ניתוח פתוח או לפרסקופי.

הניתוח בשיטה הלפרוסקופית:

כל בקע מצריך סוג מסוים של רשת ושיטת טיפול שבה היא תונח עליו. יש ניתוחים פתוחים שבהם חותכים את העור בחתך רחב כדי להגיע אל החור שיוצר את הבקע, יש גם ניתוחים לפרוסקופים שבהם מבצעים 3 חתכים קטנים מסביב לאזור שרוצים לטפל בו, חתך אחד מיועד למצלמה שמחדירים לבטן כדי לראות את המקום ודרך 2 החתכים האחרים מחדירים את מכשירי הניתוח שאיתם עובדים. דרך עבודה זאת אפשרית גם בביצוע ניתוח של בקע דו צדדי וניתן להסתפק באותם פתחים ברוב המקרים.

מכיוון שמשתמשים בחתכים קטנים, אין סיכוי לפתח בקע נוסף או הרחבה של הקיים. כשמבצעים ניתוח זעיר פולשני המכונה גם ניתוח בשיטה הסגורה , יש ראות טובה יותר של האזור המטופל וסביבתו וגם הסיכוי להווצרות זיהום מהניתוח פוחת מאוד..

יתרונות ביצוע ניתוח בשיטה לפרוסקופופית  מתגלים במיוחד לאחר הניתוח. למטופלים יש הרבה פחות כאבים, הם מצליחים ללכת בכוחות עצמם ולאכול מהר יותר וזמן האשפוז הרבה יותר קצר. החזרה לשגרת החיים מהירה יותר והסיכוי לפתח בקע חוזר נמוך יותר.

 

תוצאות הניתוח:

אחרי ניתוח בקע מפשעתי נשארת באזור הניתוח צלקת קטנה וחיוורת.

לאט לאט עם הזמן שעובר הצלקת נעשית קטנה יותר.